Tuinen

Maatwerk in tuinontwerp

Wilt u een mooie buitenruimte waar u eindeloos kunt genieten van zwoele zomeravonden? Met veel bloemen en planten die heerlijk geuren? Een tuin die er ook in de herfst aantrekkelijk uitziet? Waar je het voorjaar echt kunt beleven door al het nieuw ontluikende groen? Kortom, heeft u hulp nodig om een groene en duurzame plek te creëren? Met aandacht voor natuur en omgeving en waar al uw wensen samenkomen op een fijne plek waar u zich helemaal kunt ontspannen. Daar kan ik u bij helpen!

Klimaatbestendige tuin

Het klimaat verandert, dat wordt steeds duidelijker. Zomers worden heter en droger, en aan de andere kant worden regenbuien ook steeds heftiger en intenser. Hoe kun je hiermee rekening houden in je tuin? De hele zomer elke avond de tuin besproeien is niet alleen zonde van het water maar ook van je tijd. Liever zit je op je tuinstoel te genieten.

Bekijk hier recente projecten

Werkwijze tuinontwerp

 • 1

  Kennismaken

  In een eerste, vrijblijvend kennismakingsgesprek stel ik u verschillende vragen zoals: wie gebruiken de tuin? Wilt u veel zelf doen? Wat vindt u belangrijk? Van welke planten houdt u? Welke sfeer wilt u creëren? En wat is (bij benadering) uw budget?

 • 2

  Offerte

  Op basis hiervan stel ik een offerte op waarin deze uitgangspunten beschreven staan.

 • 3

  Analyse

  Als u akkoord bent met de offerte maak ik een verdere analyse van de tuin in de huidige situatie. Hoe is de bezonning, waar komt de wind meestal vandaan, welke logische looplijnen zijn er en hoe is de relatie met het omringende landschap. Ook kijk ik welke beplanting en materialen eventueel hergebruikt kunnen worden. En ik neem de maten op van de tuin.

 • 4

  Schetsplan

  Op basis van uw wensen en de analyse stel ik vervolgens een schetsplan op. Vaak met meerdere opties zodat u kunt kiezen. Hierbij geef ik u ook een sfeerbeeld en een eerste voorstel voor de toe te passen beplanting. Samen bespreken we dit en komen zo tot een definitief ontwerp voor de inrichting van uw tuin.

 • 5

  Beplantingsplan

  Tenslotte maak ik hiervoor een uitgebreid beplantingsplan met alle toe te passen planten die dan eenvoudig besteld kunnen worden. Ook geef ik hierbij aanwijzingen voor het toekomstig beheer.

Tuinadvies

Bent u wel tevreden met de huidige invulling van uw tuin, maar heeft u het gevoel dat er toch iets niet klopt? Dan kan ik u ook helpen met een eenmalig adviesgesprek. Samen lopen we door uw tuin en ter plekke adviseer ik u over een bepaald aspect van de inrichting. Ik kan hierbij ook een schets maken. Vaak is een gesprek van een uur hierbij voldoende. De kosten hiervoor bedragen € 95,-. incl btw.

Woont u buiten de regio Amsterdam dan komen daar nog reiskosten bij á € 0,60/km. Mocht u daarna toch besluiten tot een compleet schetsplan voor uw tuin, dan breng ik deze kosten daar op in mindering.

Neem nu contact op